תחקור שאלות

לתחקור שאלות בצורה נכונה, מעמיקה ואפקטיבית יש משמעות רבה בדרך שלכם להצליח בבחינה – הוא יסייע לכם לזהות את הסיבות שגרמו לכם לטעות בשאלה, וכך תדעו להתמודד, להסיק מסקנות, ללמוד ולהשתפר. בנוסף, תחקור שאלות מהווה חזרה ממוקדת על חלק מהנושאים הנלמדים. 

איזה שאלות כדאי שאתחקר?

כדאי לתחקר את כל השאלות – קלות וקשות, שאלות שטעיתם בהן וגם שאלות שצדקתם בהן. חשוב לתחקר את כל השאלות, גם שאלות שצדקתם בהן, בגלל כמה סיבות. ראשית, תחקור כל השאלות יאפשר לכם לחזור על החומר פעם נוספת ויסייע בהטעמת החומר הנלמד. שנית, לעיתים אתם מסמנים תשובה נכונה, לאחר התלבטות בין שתי תשובות (או יותר), או שסימנתם תשובה נכונה אך הגעתם אליה בדרך שאינה נכונה, ולכן חשוב שתבחנו את דרך הפתרון שלכם.

כיצד לתחקר את השאלות בצורה אפקטיבית?

  1. קריאת השאלה והפתרון שלה.
  2. זיהוי וסיווג הסיבה לטעות בשאלה. טעויות אפשריות: 
    1. טעות שנבעה מחוסר תשומת לב ופספוס נתונים בשאלה.
    2. טעות שנבעה מחוסר ריכוז.
    3. טעות שנבעה מסימון שגוי של התשובה.
    4. טעות שנבעה מחוסר זמן.
    5. טעות שנבעה מחוסר ידע.
    6. טעות שנבעה מזיהוי לא נכון של החוק או הסעיף (בדין המהותי).
    7. טעות שנבעה מהבנה לא נכונה של הסעיף או של השאלה (בדין המהותי).
    8. טעות שנבעה מפתירת השאלה שלא בעזרת קובץ החקיקה (בדין המהותי). 
  3. הפקת לקחים וחזרה על החומר בו עוסקת השאלה.
    1. חזרה על החומר וטעויות שנובעות מחוסר ידע: עליכם לקרוא את הפתרון המפורט ולוודא הבנה של הסוגיה הנשאלת.
      ניתן להרחיב ולקרוא על הסוגיה הנשאלת בספר הלימוד ולאחר מכן לכתוב בקצרה במקום המתאים בספר (בעמודים הריקים) את הסוגיה – הכתיבה תסייע לכם להטמיע את החומר הנלמד ולזכור אותו טוב יותר. כך, גם תיצרו לכם רשימה של סוגיות בהן התקשתם, שתוכלו לחזור עליהן כחלק משלב הלמידה. ניתן לתרגל שאלות נוספות באותו נושא, באמצעות המחולל שבמערכת הלימוד, בהתאם לצרכים שלכם (רמת הקושי; מספר השאלות וכו').
    2. טעויות שאינן נובעות מחוסר הבנה ידע: טעויות בשאלות שמקורן בסיבות שאינן נובעות מחוסר ידע הן שאלות שאתם יכולים לענות עליהן נכונה באמצעות הידע הקיים ברשותכם. עליכם להקפיד על ריכוז גבוה, קריאה נכונה של השאלות ופתרון בהתאם לשיטה הנלמדת.
      1. טעות שנבעה מחוסר זמן: בממוצע, הזמן המוקצב למענה על שאלה בדין הדיוני עומד על 2.5 דק', והזמן המוקצב למענה על שאלה בדין המהותי עומד על 4 דק'. יש שאלות קשות או מורכבות יותר, שפרק הזמן הדרוש למענה עליהן יעלה על הזמן הממוצע המוקצב לשאלה כאמור. חשוב להקפיד על מסגרת זמנים לכל שאלה, על מנת להספיק לענות על כל השאלות תוך תשומת לב לפרטים הנדרשים. 
      2. טעות שנבעה מחוסר תשומת לב ופספוס נתונים בשאלה: עליכם להקפיד על קריאה מדויקת של השאלה, סימון של נתונים חשובים בשאלה וכן מענה בהתאם לשיטה הנלמדת, שמטרתה לצמצם טעויות הנובעות בשל חוסר תשומת לב לפרטים חשובים בשאלה. 
      3. טעות שנבעה מחוסר ריכוז: הן בדין הדיוני והן בדין המהותי אתם נדרשים לפתור 40 שאלות בפרק זמן תחום ומוגדר (שעה ו-40 דק' בדין הדיוני ושעתיים ו-40 דק' בדין המהותי). מדובר בפרק זמן ארוך ומעייף שבו עליכם להיות בריכוז מקסימלי, וייתכן שלקראת סוף הבחינה תורגש עייפות, שכתוצאה ממנה ייעשו טעויות הנובעות מחוסר ריכוז. לכן, הקפידו, כאשר אתם מרגישים צורך (אחרי פתרון של מספר שאלות / פתרון מחצית מהשאלות / פתרון רוב השאלות) לעשות הפסקה של כמה שניות, להתרענן באמצעות שתייה או אכילה וכו' ולהתרכז בשאלות הבאות. 
      4. טעות שנבעה מסימון שגוי של התשובה: עליכם להקפיד על סימון החלופה הנכונה בדף התשובות באופן שיטתי ומדויק. למשל, יש לסמן בדף התשובות את החלופה הנכונה אחרי כל שאלה או מספר שאלות בודד על מנת למנוע "הסטה" של התשובות וסימון שגוי.

 

שלח לנו הודעה

שיתוף:

פוסטים נוספים

איך בוחרים קורס הכנה לבחינת ההסמכה?

כדי לבחור את קורס ההכנה המתאים ביותר לצרכיך, עליך לשקול מספר גורמים: מה כולל קורס ההכנה, תכנית הלימוד ושיטת הלימוד, לו"ז הלימודים וגמישות בהתאם לאילוצים,