עם רישומכם לבחינת ההסמכה אליה אתם עתידים לגשת, תהיה באפשרותכם להגיש בקשה לקבלת התאמות לפתרון הבחינה. לצורך הגשת הבקשה, תתבקשו להגיש אל לשכת עורכי הדין את טופס הבקשה המצוי באתר הלשכה וכן את המסמכים המבססים את עילת בקשתכם.
מתי?
הגשת הבקשה לקבלת ההתאמות יכולה להתבצע עד יום הרישום האחרון אותו קובעת הלשכה. שימו לב, כי באפשרותכם לבצע את הרישום לבחינה ולהגיש את בקשת ההקלות בנפרד, אך יש לעשות זאת עד המועד אותו הלשכה תציין כמועד אחרון לרישום.
למי מיועדות בעצם ההתאמות בבחינה?
בהנחיותיה, קבעה הלשכה שני סוגים שונים של זכאים להתאמות
- התאמות לפי קטגוריות מיוחדות
- עולים חדשים
- נבחנים שלמדו השכלה תיכונית והשכלה גבוהה בשפה שאינה עברית
- נשים בהריון
בגין שלושת אלה יינתנו התאמות בכפוף לעמידה בתנאים והצגת האישורים הנדרשים
- התאמות לפי מגבלה רפואית פיזית או נפשית
- מגבלה רפואית על רקע פיזי או נפשי
- הפרעת קשב וריכוז
- לקויות למידה
על מנת להכיר את התנאים המדוייקים הנדרשים עבור כל אחת מהעילות – יש להוסיף ולעיין בקובץ ההנחיות הרשמי אותו מפרסמת לשכת עורכי הדין לפני כל מועד.
בגין כל אחד מהמנויים בסעיף 2, יידרש הנבחן להציג אישורים, אסמכתאות ואבחונים שונים שבוצעו לאורך השנים. נמליץ להיערך מספיק זמן מראש, להתחיל באיסוף המסמכים הרלוונטיים מהעבר ובמידה ויש צורך בביצוע אבחון עדכני – יש להיערך לכך בהתאם, שכן הדבר עלול לקחת זמן.
יש לב לב, כי לעניין בקשה המבוססת על הפרעת קשב וריכוז או לקויות למידה – במידה והאבחון הראשון בוצע סמוך למועד הבחינה או לאחר כישלון בבחינה קודמת, הבקשה תדחה על הסף.
איך מאשרים את הבקשה?
לצורך דיון בבקשות, בכל מועד מתכנסת הועדה הבוחנת ודנה בעניינו של כל נבחן ונבחן, בהתאם לנתוניו האישיים.
נבחן רשאי להגיש בקשה בגין כל אחת מהקטגוריות (ניתן באותה הבקשה להגיש בגין כמה מהעילות המנויות). אך יש לשים לב כי במידה ויינתנו התאמות בגין כמה מהעילות, יהיה זכאי הנבחן להתאמה המעניקה לו את מירב ההקלות.
הודעה לנבחנים
נבחנים שבקשתם אושרה או נדחתה יקבלו על כך הודעה באמצעות הדוא״ל ושם יפורטו ההתאמות שאושרו או דחיית הבקשה ואפשרות הגשת ערעור על ההחלטה.
שימו לב, כי נבחנים שבקשתם נדחתה יידרשו לשלם אגרה בגין בדיקת הבקשה בסכום אותו תקבע הלשכה, אשר מהווה תנאי למי שמבקש לגשת לבחינה.
טיפים חשובים
תהליך הגשת הבקשה עשוי להיות תהליך ארוך, ואיתור המסמכים הנדרשים לעתים עלול לקחת זמן. מומלץ מאוד להתחיל באיסוף החומרים ועדכונם במידת הצורך מבעוד מועד.
חוזק הבקשה – ככל שתשקיעו יותר ותגבו את הבקשה שלהם, כך יעלה הסיכוי שלה להתקבל. אל תוותרו. תהפכו כל אבן. כל אישור רפואי רלוונטי, אבחונים מתקופת האקדמיה וגם הילדות. התייחסויות רבות ככל הניתן הקשורות בעילת הבקשה – יסייעו לוועדה להבין את התמונה הכוללת
בעניינכם ולהבין באמת את הצרכים שלכם.
סבלנות – לצורך הדיון בנושא ההתאמות מתכנסת הועדה ודנה בבקשות במועדים שונים. נכון, זה מאוד מותח – אך יהיה עליכם להיעזר בסבלנות. ייתכן אף מצב ובו אחד מחבריכם נענה לבקשתו ובקשתם טרם טופלה, שכן התשובות לבקשה נמסרות בהדרגה. לצד זה, במידה וקיים חשש כי בקשתכם לא התקבלה – מומלץ לוודא זאת באמצעות מדור מתמחים בלשכת עורכי הדין.
יודגש כי הכתוב בפוסט לא בא להחליף ייעוץ מקצועי וכן עיון עצמאי בהנחיות הלשכה.